.POČETAK .O NAMA .USLUGE .REFERENCE .PARTNERI

ISTRAŽIVAČKI RAD
OBRAZOVANJE
PREGLED I NADZOR
PROJEKTOVANJE
NORMATIVNA DJELATNOST
EKSPLOZIONA ZAŠTITA
PROIZVODNJA, MONTAŽA I SERVISIRANJE
PRODAJA
Vi ste ovdje:    Početak   »   O nama

Društvo “PROVING” d.o.o. Sarajevo osnovano je 1989. godine od strane grupe entuzijasta koji su radili u oblasti zaštite, kao prvo privatno društvo za obavljanje poslova zaštite od požara u Ex-Jugoslaviji.

Početkom svog rada društvo se počelo baviti izradom planova zaštite od požara, pravilnika, elaborata o zonama opasnosti, projektovanjem objekata specifičnih sa aspekta zaštite od požara, pregledom i ispitivanjem elektro instalacija te pregledom i servisiranjem opreme za gašenje požara.

U decembru 1990. godine društvo dobiva Rješenje od strane Republičkog sekretarijata za prostorno uređenje i zaštitu okoline RBiH za obavljanje poslova izdavanja Potvrda o primjenjenosti mjera zaštite od požara na projektnu dokumentaciju kada svoju ponudu proširuje i ovom vrstom poslova te izradom Izvoda primjenjenih mjera zaštite od požara.

U ratnom razdoblju u ekstremno teškim uslovima društvo nastavlja sa radom sa dva uposlenika na radnoj obavezi  koji vrše održavanje ispravnosti opreme za gašenje požara na objektima koji su bili od posebnog značaja za odbranu BiH. U toku izgradnje tunela te postavljanja instalacije za snabdjevanje grada Sarajeva gorivom i električnom energijom aktivno se angažuje na realizaciji mjera zaštite od požara na ovim instalacijama.

1995. godine društvo intenzivnije započinje svoj rad  sa novim kadrovskim pojačanjem, prvim računarom i prvim poslijeratnim, a tada najmodernijim instrumentom za ispitivanje elektroinstalacija Profitest S100.

U periodu od 1995. do 1999. godine društvo dobiva sva potrebna ovlaštenja od nadležnih ministarstava za obavljane poslova zaštite od požara i zaštite na radu.

Obzirom na potrebe tržišta u drugoj polovini 1998. godine društvo PROVING osniva svoju firmu «Proving inžinjering» d.o.o. Sarajevo koja se počinje baviti proizvodnjom montažom, prodajom i servisom opreme i uređaja za gašenje i dojavu požara.

Danas je «PROVING» respektabilna firma u oblasti zaštite od požara i zaštite na radu.
Definitivan dokaz sposobnosti i potencijala «PROVING»-a je praćenje izgradnje najvećih nebodera na Balkanu «BOSMAL», sa aspekta primjenjenosti mjera zaštite od požara i zaštite na radu uz montažu do sada najveće sprinkler instalacije za gašenje požara u BiH, postavljen u garažama i poslovnom dijelu istog objekta.
«PROVING» je pratio izgradnju najvećeg broja poslovnih i tržnih centara kao što su Mercator, Unitic, Interex, Wisa, Robot, te proizvodnih pogona preduzeća Bosnalijek, Coca Cola, Megatti, Standard te veliki broj objekata razne namjene.

Društvo sarađuje sa velikim brojem firmi širom BiH, kojima na vrlo kvalitetan način pruža svoje usluge ćime je sebi obezbjedilo mjesto među najboljima. Društvo raspolaže sa najsavremenijom opremom za ispitivanja u oblasti zaštite od požara i zaštite na radu i kadrovima sa velikim iskustvom.

U cilju unapređenja svoje tehnoligije i stručnog osposobljavanja društvo sarađuje sa preduzećima i Institutima koji se bave ovom djalatnošću iz cijele Evrope i aktivno učestvuje u većini svjetskih skupova ove oblasti, prateći svjetske trendove, brižljivo čuvajući kvalitet kao svoje glavno obilježje.